Web Analytics Made Easy - Statcounter



دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت طی نامه ای به رئیس جمهوری از اقدام وزارت صمت برای دستورالعملهای بازگشایی بدون هماهنگی با کمیته ملی مقابله با کرونا انتقاد کرد.

به گزارش خبرفوری، روز گذشته تصویری از یک نامه در فضای مجازی منتشر شد که نشان می داد دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت، نسبت به ابلاغیه جدید وزارت صمت (صنعت، معدن و تجارت) گلایه ای را به رئیس جمهور داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته باید تأکید کرد که هنوز صحت این نامه توسط نهاد ریاست جمهوری و وزارت بهداشت تأیید نشده است.

سعید نمکی در این نامه با بیان کنترل نسبی روند شیوع کرونا و کاهش التهاب اولیه، نتیجه اقدام «فاصله گذاری هوشمند» را مثبت اعلام کرده است. اما وزیر بهداشت در این یادداشت گلایه آمیز به حسن روحانی، اقدام معاون وزیر صمت را در صدور ابلاغیه جدید خلاف با فعالیت های کاهش شیوع کرونا دانسته و این کار را نقد کرده است. او خواسته تا از اجرایی شدن این ابلاغیه جلوگیری شود و تمام دستگاه های مسئول با در نظرگیری شرایط فعلی، فعالیت‌ها و تصمیم گیری های خود را انجام دهند.

آن طور که منابع خبری می گویند، در ابلاغیه جدید وزارت صمت به کلیه استان‌ها از بازگشایی مراکز کسب و کار و کارخانجات صنعتی خبر داده شده است و خواسته شده تا پس از پایان تعطیلات، بنگاه های صنعتی به کسب و کار خود مشغول شوند. این ابلاغیه در شرایطی اعلام شده که ستاد مبارزه با کرونا محدودیت های جدی عبور و مرور را تصویب کرده و از سویی فعالیت واحدهای صنعتی مختلف را تا حد زیادی متوقف نموده است. از سویی رئیس جمهور در آخرین جلسه خود پیرامون کرونا گفته است که فعلا شرایط فاصله گذاری اجتماعی تا ۲۰ فروردین ادامه دارد و قرار است تا ۱۷ فروردین برای تمدید این وضعیت تصمیم گیری شود.

با انتشار نامه گلایه آمیز وزیر بهداشت به رئیس جمهور پیرامون ابلاغیه جدید وزارت صمت، بسیاری از کارشناسان حوزه صنعت و سلامت با بازنشر تصویر این نامه در صفحات شخصی خود، نقد و ناراحتی سعید نمکی را به جا دانستند و اقدام وزارت صمت را نسنجیده اعلام کردند.

در روزهای اخیر برخی منابع خبری می گویند که ابلاغیه جدید وزارت صمت به آغاز کار مجدد خودروسازان اشاره دارد و این اتفاق می تواند فاجعه انسانی را رقم بزند. زیرا با وجود تعطیلی واحدهای صنعتی و تجاری، محدودیت های رفت و آمد، کاهش شدید تردد و حضور مردم در خیابان ها و… شاهد هستیم که در ۱۴ فروردین ۱۳۹۹، آمار مبتلایان کرونا در ایران به بیش از ۵۰ هزار نفر رسیده است. با اینکه در دو روز گذشته به خاطر محدودیت های یاد شده، رشد روزانه تعداد مبتلایان به کرونا کاهش پیدا کرده است، اما همچنان در هر روز بیش از ۱۰۰ نفر از هم وطنانمان به خاطر ابتدا به کرونا جان خود را از دست می دهند و بیش از دو هزار و ۵۰۰ نفر دیگر به این بیماری دچار می شوند.

بازگشایی خط تولید واحدهای صنعتی و مخصوصا خودروسازان، می تواند در شرایط فعلی دوباره نمودار مبتلایان و تلفات کرونا را به سمت صعودی بودن حرکت دهد. تنها در کارخانه های خودروسازی تهران، ده ها هزار نفر اشتغال دارند که امروز بخش عمده آن ها در تعطیلات و فاصله گذاری اجتماعی (قرنطینه) به سر می برند. بدیهی است که بازگشت این افراد به کارخانه و تجمع آن ها در یک مجموعه، می تواند خطر جدی برای شیوع کرونا باشد.

رئیس مرکز تجارت جهانی ایران: آقای روحانی! چرا اینقدر اصرار به بازگشایی سریع بانکها و ادارات دارید؟

تسنیم نوشت: محمدرضا سبزعلیپور اقتصاددان و رئیس مرکز تجارت جهانی ایران نسبت به شیوع گسترده "ویروس کرونا" و افزایش تعداد مبتلایان و درگذشتگان در سراسر ایران هشدار داد و طی سخنانی از بازگشایی بانکها و ادارات شدیداً انتقاد کرد و گفت: بیش از یکماه و نیم است که شیوع "ویروس کرونا" در ایران از جانب دولت و مقامات مسئول کشورمان علنی و رسانه ای شده و از آن تاریخ تا به امروز طبق آمار رسمی دولت، کل مبتلایان به این بیماری در سراسر ایران به بیش از 50000 نفر رسیده و متأسفانه تاکنون 3200 نفر نیز به دلیل ابتلا به کووید 19 در کشورمان جان خود را از دست داده اند!! این در حالیست که طبق اظهارات و هشدارهای مکرر مسئولین "ستاد مبارزه با کرونا" و برخی از اعضاء "شورای عالی امنیت ملی" چنانچه اصول بهداشتی و اصول ایمنی از جانب دولت و مردم رعایت نشود قطعاً بحران کرونا روز به روز گسترش خواهد یافت و چه بسا "ویروس کرونا" این میهمان منحوس و ناخوانده، سالجاری در ایران جا خشک کرده و علیرغم میل مان سایه به سایه دنبال مان باشد!!

فلذا با استناد به این اطلاعات باید تدابیر ویژه ای در سطح ملی از جانب دولت و ملت و سایر دستگاههای کشوری و لشگری اندیشیده شود تا حدالامکان از افزایش آمار مبتلایان و جان باختگان کرونا در سطح کشور جلوگیری شود و سعی بر این باشد تا آمار بیماران و فوتی ها روز به روز کاهش یافته و ریشه این ویروس لعنتی از اقصی نقاط کشورمان کَنده شود.

علیپور افزود: جدای از اینکه به اعتقاد اینجانب، دولت و مقامات مسئول در روند اطلاع رسانی، پیشگیری به موقع و اِتخاذ تصمیمات ویژه جهت مبارزه با "کرونا" اشکالات و نقاط ضعف مهمی داشته و میتوانستند با اقدامات سریع و بدون لاپوشانی، این بحران را بهتر و سریعتر کنترل و تحت مدیریت خود درآورده و حتی به جرأت میتوانم بگویم که میتوانستند تعداد مبتلایان را نیز کاهش دهند اما در کمال تعجب پس از گذشت قریب به 2 ماه و این تعداد مبتلا و جانباخته متأسفانه هنوز شاهد اَعمال و رفتاری از سوی دولت و برخی از مردم هستیم که غیرقابل باور و برعکس اقدامی در جهت تشدید بحران میباشد که ذهن ملت ایران و رسانه ها را بخود مشغول کرده و این سوال پیش می آید که چرا این تصمیمات اتخاذ و این اعمال و رفتار از سوی دولت و برخی از مردم بی خیال و ناآگاه سرمیزند؟!!

وی تشریح کرد: چنانچه عده ای ناآگاه و یا بی وجدان، موقعیت بحرانی کشور را درک نکرده و به توصیه ها و اخطارهای مقامات مسئول و "ستاد مقابله با کرونا" توجه نکرده و نمیکنند قابل درک است زیرا همچنانکه عرض کردم یا ناآگاهند که باید تفهیم شوند، یا بی شعور و احمق اند که باید جریمه شوند و یا اینکه خائن هستند و عمداً در جهت تشدید بحران قدم برمیدارند که باید با آنان شدیدترین برخوردها را انجام داد!! درکل این بخش با تدابیر صحیح قابل کنترل میباشد.

اما مشکل اصلی، تصمیمات نادرست و عملکرد سوال برانگیز دولت میباشد که بسیار خطرناک و غیرقابل جبران خواهد بود. کاری به اعمال و رفتار و تصمیمات غلط دولت طی دو ماه گذشته ندارم اما بحث اینجانب مربوط به تصمیمات و کارهایی است که دولت از این به بعد انجام میدهد. در این ارتباط عقل و عِلم هر دو حکم میکنند که در حال حاضر و تا کنترل بیماری کرونا، دولت محترم از تردد غیر ضرور مردم در شهرها و مسافرتهای بین شهری شدیداً جلوگیری کرده و طرح فاصله گذاری اجتماعی را نیز تشدید نماید که الحمدلله علیرغم اینکه این اقدامات دیر شروع شد اما در ایام تعطیلات نوروزی بخوبی اجرا و به آن عمل گردید که جای دارد تا از این طریق از همه دست اندرکاران، مجریان و زحمتکشان این طرح قدردانی نمایم.

ولیکن موضوعی که مبهم و سوال برانگیز میباشد این است که علیرغم تأکید تمامی مقامات مسئول به بحرانی بودن اوضاع و اذعان باینکه باید مردم در خانه بمانند و خود را فعلاً در منزل قرنطینه نمایند متأسفانه شاهد دستور دولت به بازگشایی ادارات و بانکها میباشیم که هیچگونه توجیه منطقی ندارد و درست ناقض دستورات قبلی دولت و ستاد مقابله با کرونا میباشد!! از طرفی میگویند کسی از خانه بیرون نیاید و در منزل قرنطینه باشد و از طرف دیگر عده ای از همین مردم را تحت عنوان کارمند آنهم در اوج خلوتی خیابانها و تعطیلی بازار، شرکتها، کارخانجات و سازمانها به خیابانها میکشند تا به سر کار خود رفته و منتظر ارباب و رجوع باشند!!

یعنی بنوعی دستور خود را نقض کرده و به مردم میگویند که در خانه نمانید و بروید بیرون و کارهای اداری خودتان را امجام دهید چون ادارات باز است!!!!

مثلاً ادارات ستادی و اداری وزارتخانه های صمت، مسکن و شهرسازی، امور خارجه، اقتصاد و دارایی، ارتباطات، ارشاد و... دهها مورد دیگر و یا حتی ادارات سازمانها و شرکتهایی همچون برنامه و بودجه و یا مخابرات ایران چه کار مهمی را قرار است در این روزهای بحرانی انجام دهند؟!!

سبزعلیپور تصریح کرد: باز هم این پرسش برای عموم مردم پیش میآید که چرا و به چه دلیلی دولت بانکهای دولتی و خصوصی را تعطیل نمیکند؟

وقتیکه مجلس شورای اسلامی بطور کامل تعطیل است و برخی از دستگاههای وابسته به دولت و حتی تمامی مجموعه های خصوصی و غیردولتی نیز تقریباً تعطیل و یا نیمه تعطیل میباشند، پس چرا دولت به باز بودن و فعالیت بانکها و ادارات در این ایام بحرانی اصرار میورزد؟ این یک اَمر طبیعی است تا وقتیکه بانکها و ادارات کار میکنند مشتری و ارباب رجوع هم داشته باشند، اما اگر حَسَب دستور رئیس جمهور ادارت و بانکها موقتاً تعطیل شوند، خیال مردم نیز راحت میشود که دیگر هیچ اداره و بانکی باز نیست پس کسی از منزل خارج نمیشود.

ضمناً همچنانکه چندی قبل نیز تأکید نمودم باز هم عرض میکنم وقتیکه بانکها در این ایام و در این روزهای بحرانی که کسب و کاری وجود ندارد باز باشند، طلبکاران چِکهای بدهکاران را جهت وصول به بانکها میبرند و چون بدهکار کسب و کاری نداشته در نتیجه نمیتواند چِک طلبکار را پاس کُند لاجرم همین امر سرآغاز دعوای طلبکار و بدهکار و شروع درگیریهای روحی و روانی در خانواده ها میشود!! اما چنانچه بانکها در این روزهای بحرانی تعطیل باشند دیگر هیچ طلبکاری هم نمیتواند چک و یا چکهای کسبه بی پول را برای وصول به بانک ببرد و در نتیجه مجبور میشود تا بازگشایی بانکها صبر کند و به همین خاطر دیگر نمیتواند به بدهکار یا بدهکاران خود نیز فشار وارد کند که این روند آنهم در این ایام بحرانی کاری بسیار منطقی و درست میباشد که امیدوارم دولت محترم و همچنین اعضاء محترم شورای عالی امنیت ملی به آن توجه و آنرا بی فوت وقت اجرایی کنند.

رئیس مرکز تجارت جهانی ایران در خاتمه با طرح سوالی از جناب آقای روحانی بعنوان رئیس جمهور و همچنین رئیس "ستاد مقابله با کرونا" پرسید: آقای روحانی عزیز! (چرا اینقدر اصرار به بازگشایی سریع بانکها و ادارات دارید)؟

با وجود اینکه همین دیروز خودتان اظهار نمودید که اگر اصول ایمنی و بهداشتی رعایت نشود این ویروس منحوس طی ماههای آینده میهمان ما خواهد بود، پس چرا با دستوری جدید، دستورات قبلی خودتان را نقض میکنید؟ چرا با بازگشایی بانکها، طلبکار و بدهکار را به جان هم میاندازید؟ آقای روحانی! چرا با بازگشایی زود هنگام ادارات و بانکها عده ای از مردم را تحت عنوان کارمند و عده ای دیگر را تحت عنوان ارباب و رجوع از منزل بیرون میکشید و جان آنان را به خطر می اندازید؟ آنهم درحالیکه بیش از یکماه است که خودتان به شدت رعایت می کنید و تمامی جلسات تان را از طریق ویدئو کنفرانس مدیریت میکنید و در جلسه هیأت دولت نیز فقط خودتان با نفر بغل دستی چند متر فاصله دارید!!!

از همین رو برای چندمین بار از محضر جنابعالی در این ایام بحرانی که طبق آمار رسمی دولت خودتان حداقل روزی 3000 نفر به کرونا مبتلا و چیزی حدود 150 نفر از هموطنانمان جان خود را از دست میدهند خواهش میکنم تا جهت کنترل بحران و کاهش تلفات و ابتلا مردم به "ویروس کرونا"، دستور فرمائید ادارات و بانکها تا اطلاع ثانوی تعطیل شوند تا انشاالله پس از آرامش اوضاع با سلامتی مردم و بهبود مبتلایان و همچنین خبرهای خوش به استقبال کسب و کارهای خصوصی و دولتی برویم و جبران این ایام بحرانی را با دلخوشی و دلگرمی و همکاری و همدلی و سعی و تلاش مضائف دولت و مردم انجام دهیم.


منبع: بیتوته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.beytoote.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بیتوته» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۵۹۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها

در حالی که معاون پارلمانی رئیس جمهور گفته دیدگاه دولت بیشتر به تعطیلی پنج‌شنبه‌ها نزدیک است، برخی دستگاه‌های اجرایی مثل وزارت خارجه و نیز نهادهای اقتصادی بخش خصوصی و دولتی بر تعطیلی روز شنبه اصرار دارند.

به گزارش ایسنا، متن پیش رو گزارش نورنیوز از مناقشات بر سر روز دوم تعطیل هفته است که این روزها بحث آن در محافل مختلف داغ شده است؛ وقتی حرف تعطیلی دو روز در هفته به میان می‌آید، عده‌ای گمان می‌کنند با توجه به تعداد بالای تعطیلات مناسبتی در ایران لزومی به این کار وجود ندارد و چه بسا این تعطیلی وضعیت اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار دهد. درست است که ایران دارای بیشترین تعطیلی مناسبتی است، اما به‌ دلیل این که تعطیلات آخر هفته برخلاف بسیاری از کشورها در ایران یک روزه است، ایرانیان در مجموع حدود ۴۰ روز در سال کمتر از دیگر کشورها تعطیل هستند.  

بر اساس پژوهشی با عنوان «کدام کشورها پردرآمدترین روزهای تعطیلات را دارند؟» که نتایج آن در مارس ۲۰۲۳ در نشریه اینترنتی Visual Capitalist منتشر شده، ایران با مجموع ۵۳ روز تعطیلات، دارای نسبتی تقریباً مساوی بین تعطیلات رسمی و تعداد روزهای مرخصی با حقوق است و از این منظر در صدر قرار دارد. در واقع تقریبا نیمی از این ۵۳ روز تعطیلی، مرخصی مجاز شاغلان است و تعطیلات ایرانیان با احتساب این روزهاست که به عدد ۵۳ می‌رسد.

در اکثر کشورها، قوانینی برای ارائه مرخصی قانونی به کارمندان وجود دارد. بر اساس این پژوهش ۲۲ کشور دارای سیاست مرخصی سخاوتمندانه ۳۰ روزه هستند که ۱۰ کشور از این تعداد در آفریقا قرار دارند. در این میان برخی از کشورهای آفریقایی، اروپایی و آسیای مرکزی، از جمله توگو با ۴۳ روز، سن مارینو با ۴۶ روز و یمن با ۴۵ روز، در اختصاص مرخصی بسیار سخاوتمند بوده‌اند.

البته زمامداران سایر کشورها نیز بر این عقیده‌اند که اگر تمام وقت کار می‌کنید و ۴۰ ساعت در هفته را به محل کار خود اختصاص می‌دهید، مستحق استفاده از مرخصی هستید. با این حال  میزان مرخصی استحقاقی در سراسر جهان اغلب به مدت زمان اشتغال کارمند بستگی دارد و همه کشورها حداقل‌های یکسانی ندارند.  

 جدا از بحث مرخصی استحقاقی و محاسبه آن در تعداد روزهای تعطیل، تعطیلات رسمی نیز فرصتی برای تجدید قوا و استراحت کارمندان است. کشورهای سراسر جهان تعطیلات رسمی را به مناسبت‌های مختلف جشن می‌گیرند و رویدادهای مهم ملی، فرهنگی و مذهبی را گرامی می‌دارند. تعداد این روزها هم البته می‌تواند در سراسر جهان متفاوت باشد. ایران با مجموع ۲۷ روز در سال، بالاترین تعداد تعطیلات رسمی با احتساب حقوق را در جهان ارائه می‌کند. پس از ایران بنگلادش با ۲۴ روز تعطیل رسمی و آذربایجان و کامبوج هرکدام با ۲۱ روز، بیشترین تعطیلات رسمی با حقوق را در جهان به خود اختصاص داده‌اند. 

از سوی دیگر کشورهایی هم وجود دارند که در آنها خبری از تعطیلات رسمی با حقوق یا به قولی تعطیلات رسمی پولی نیست مثل لیبی که تعطیلات رسمی پولی ندارد و لبنان نیز تنها دو روز تعطیل رسمی در طول سال دارد.

در برخی کشورها هم لزوما هر جشنی تعطیل نیست. به عنوان مثال، هند باوجود داشتن انبوهی از جشنواره‌ها و روزهای با اهمیت ملی، تنها سه تعطیلات ملی دارد: روز جمهوری، روز استقلال و تولد مهاتما گاندی.

با این حال، هند همچنین نمونه خوبی از کشورهایی است که تعطیلات در سطح دولتی را نیز ارائه می‌دهند و هر ایالت این اختیار را دارد که بر اساس مناسبت‌های مذهبی، فرهنگی و تاریخی خود به لیست تعطیلات با حقوق اضافه کند.

شنبه یا پنجشنبه، مسأله این است

اگر بپذیریم ایران باید همگام با سایر کشورها دارای تعطیلی دو روز در هفته باشد، باید تکلیف روز دوم تعطیل هم مشخص شود. این روزها بحث برای تعیین تکلیف این روز تعطیل در میان نمایندگان مجلس و مسئولان مربوط به شدت داغ است. از سوی دیگر فعالان بخش خصوصی نیز چشم به این تصمیم بزرگ دوخته‌اند که مشخص می‌کند فعالیت‌های آنها در چه سمت و سویی جهت خواهد گرفت.

گروهی معتقدند با توجه به نیمه تعطیل بودن روز پنجشنبه، بهتر است این روز به کل تعطیل باشد و عده‌ای دیگر بر این باورند که تعطیلی شنبه مفیدتر خواهد بود چرا که با مناسبات جهانی و تعطیلی کشورهای دیگر همسویی بیشتری خواهد داشت و از این رو برخی مراودات اقتصادی و غیره را بهبود می‌بخشد.

تصمیم درباره تعطیلی روز دوم هفته در کمیسیون اجتماعی مجلس با حضور اعضای کمیسیون، معاون سازمان امور اداری و استخدامی و نماینده مرکز پژوهش‌های مجلس، در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ در دستورکار قرار گرفت.

ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در تشریح این نشست عنوان کرد که در موضوع اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری مبنی بر افزایش یک روزه تعطیلی پایان هفته و کاهش ساعات کاری که از صحن مجلس به کمیسیون بازگشت خورده بود، ما باید دو ابهام در آن، یعنی تعیین میزان ساعات کاری و تعیین روزهای کاری را در کمیسیون رفع می‌کردیم که در این نشست پس از اعلام نظرات نمایندگان موافق و مخالف و نماینده دولت و در نتیجه این بررسی، روزهای کاری از شنبه تا چهارشنبه تعیین شد. به عبارت دیگر بر اساس این ماده شهرها و استان‌های دیگر هم مانند تهران پنجشنبه و جمعه تعطیل خواهند بود.

به گفته او بحث دیگری که ذیل موضوع اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری مورد بررسی قرار گرفت، کاهش ساعات کاری بود که در حال حاضر ۴۴ ساعت است. پیشنهاد اولیه دولت کاهش این عدد به ۴۲ و نیم ساعت در هفته و پیشنهاد کمیسیون ۴۰ ساعت در هفته بود که در این نشست پس از طرح نظرات موافقان و مخالفان، نماینده دولت هم با ۴۰ ساعت موافقت کرد. (مهر، ۲۶فروردین ۱۴۰۳)

حسین گودرزی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس درباره دلیل انتخاب روز پنجشنبه و جمعه به عنوان روزهای تعطیلی عنوان کرد که یک ‌بار شنبه را مصوب کردیم و پیشنهاد ارائه شده به کمیسیون بود. بعد دیدیم مقاومت‌هایی وجود دارد و به همین دلیل کمیسیون اصلاح کرد. به این ترتیب، قرار است دو روز در هفته را تعطیلی اعلام کنیم و بعد به تشخیص دولت، عمل شود.

محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس دولت سیزدهم نیز در پاسخ به پرسشی درباره دیدگاه دولت در زمینه تعطیل پنجشنبه‌ها، اظهار کرد که نظر دولت در این زمینه مشخص است و به غیر از جمعه به تعطیلی یک روز دیگر به انتخاب دولت تاکید دارد و برخی استان‌ها هم مانند تهران پنجشنبه‌ها را تعطیل کردند. دیدگاه دولت هم بیشتر به تعطیلی پنج‌شنبه‌ها نزدیک است. (خبرآنلاین، ۲۸ فروردین ۱۴۰۳)

محدوده جهانی ۴۰ تا ۴۴ ساعت کاری در هفته

اگر بخواهیم به مقایسه‌ای در رابطه ساعات کاری در ایران با سایر کشورها بپردازیم باید بگوییم که ساعات کار استاندارد کشورهای سراسر جهان حدود ۴۰ تا ۴۴ ساعت در هفته است که البته لزوما در همه جا اینطور نیست.   

 بر اساس پژوهشی که در پایگاه خبری منابع انسانی انگلستان (HRnews)، با عنوان «تحلیل آمار ساعت‌های کاری در کشورهای مختلف» از سوی سازمان بین‌المللی کار منتشر شده، ساعت‌های کاری در بیش از ۱۰۰ کشور جهان مورد بررسی قرار گرفت و نتایج جالبی در این باره به دست آمد. بر این اساس هلند رکورددار کمترین ساعت کاری در جهان شناخته و مشخص شد که کارمندان و کارگران هلندی تنها ۳۲ ساعت در هفته کار می‌کنند. استرالیا نیز با بیشتر از یک ساعت زمان کاری از هلند، ۳۳ ساعت در هفته کارمندان و کارگران را سر کار نگه می‌دارد.

 بر اساس این پژوهش شاغلان دانمارکی ۳۴ ساعت در هفته مشغول به کار هستند و بعد از استرالیا قرار دارند. کانادا، غنا و نروژ هم با ۳۵ ساعت کار در طول هفته در رتبه‌های بعدی جای می‌گیرند و زمان کاری در اتریش، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایرلند، موزامبیک، سوئد و انگلستان هم ۳۶ ساعت در هفته است.

 بر اساس این پژوهش بیشترین ساعات کاری در هفته نیز برای نپال ثبت شده که ۵۴ ساعت کار در هفته و ۲۰ ساعت بیشتر از  میانگین ساعت کار در کشورهای اروپایی است. میانمار و قطر نیز با ۵۱ و ۵۰ ساعت کاری در هفته در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. در این بررسی مشخص شد اغلب کشورهای آسیایی در مقایسه با کشورهای غربی ساعات کار طولانی‌تری دارند.

در ایران نیز ۴۴ساعت کار در هفته گرچه در محدوده متوسط جهانی قرار دارد اما در واقع حداکثر ساعت کاری در نرم جهانی محسوب می‌شود و  کاهش آن به ۴۰ ساعت کار در هفته نیز همچنان در محدوده متوسط ساعت جهانی کشورهای دنیا قرار می‌گیرد و از این رو ما را از متوسط جهانی تعداد ساعات کاری خارج نمی‌کند. در واقع تعطیلی دو روز در هفته ما را در شرایطی مشابه با بسیاری کشورها قرار می‌دهد. در این میان بحث ساعات مفید کاری هم مطرح است که البته موضوع این گزارش نیست اما می‌تواند به عنوان مسأله‌ای مهم مورد بررسی قرار گیرد.

در هر حال مسأله تعطیلی دو روزه و کاهش ساعات کاری همچنان سوژه بحث‌های زیادی قرار خواهد گرفت و باید دید اجرای این طرح در آینده چه نتایجی در بر خواهد داشت. در آن صورت ادامه روند یا تصمیم گیری‌های بعدی درباره آن آسان‌تر خواهد بود و ما را در شرایط بهتری قرار خواهد داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت منصوب شد
  • ۴.۵ میلیون زوج نابارور تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
  • برنامه‌های وزارت علوم برای ماندن نخبگان/ با تخلفات کنکوری سریع برخورد شد
  • خاندوزی: ۱۵۰ همت از اموال مازاد بانکها واگذار شد
  • اصرار شنبه‌ای‌ها و مقاومت پنجشنبه‌ای‌ها
  • رویکرد دولت سیزدهم خدمت شبانه‌روزی و جهادی به مردم است
  • اعتراض سریع آلومینیوم: قبل از گل پرسپولیس خطا شد
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • وزیر بهداشت: مراکز دندانپزشکی دولتی افزایش می‌یابد